''Ilirik'' osvojio međunarodnu nagradu INTERSTAS

PREDSTAVA ''MUKA SVETOG DUJMA'' OSVOJILA PRESTIŽNU MEĐUNARODNU NAGRADU ''INTERSTAS''

Prestižnu međunarodnu nagradu ZLATNI INTERSTAS 2013, u petak 08.11.2013. godine, u hotelu President u Solinu, dobila je kazališna predstava ''Muka svetog Dujma'' Dramskog studija ''Ilirik'' za promicanje kulturnog turizma . Nagrade koje se dodjeljuju uz potporu svjetskih asocijacija u turizmu, novinstvu, krajobrazu i zaštiti okoliša F.I.J.E.T., F.E.S.T, AEFP/EFE, I.T.C.O., pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstva turizma RH, Grada Solina i Hrvatske turističke zajednice, ovogodišnjim laureatima su uručili Blaženko Boban, gradonačelnik Solina,  Antonio Conte, predsjednik Europske federacije turističkih novinara (FEST) i Vojko Pleština, direktor uprave Interstas-a.

Nagrada ZLATNI INTERSTAS svake godine se dodjeljuje zaslužnim pojedincima, institucijama i tvrtkama, a obrazlaže se visokom kvalitetom rada i priznanjem kreativnosti i individualnog doprinosa pojedinaca i organizacija, koji kroz svoje profesionalne, stručne, znanstvene te visoko kvalitetne turističke programe i praktične radne aktivnosti promiču turističku ponudu i time doprinose razvoju kulture i turizma. Od 2003. godine INTERSTAS postaje sjedište «Međunarodnog kluba zaslužnih za turizam».

Organizatori 20. Međunarodne smotre za turizam, film i krajobraz INTERSTAS prepoznali su u nagrađenoj predstavi izvrsnu promociju kulturnog turizma, jer na suvremen i atraktivan način publiku upoznaje sa salonitanskom baštinom i životom sv. Dujma, zaštitnika grada Splita.