Dramski ansambl

Dramski ansambl

prof. Silvana Dragun, dipl. dizajnerica, prof. filozofije i religiskih znanosti, ravnateljica Dramskog studija ''Ilirik''.
Diplomirala je industrijski dizajn na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 1998., a na nakon toga filozofiju i religijske znanosti na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu. Živi i radi u Splitu. Piše drame, eseje, scenarije, slika. U slobodno vrijeme još se bavi grafičkim dizajnom, dramaturgijom, scenografijom i novinarstvom. Objavila je tri knjige, zbirku pjesama ''Aureola'', zbirku eseja ''Sloboda na kušnji'' i komediju ''Snađi se, druže''. 2002. je dobila nagradu ''Veritas'' za najbolju kratku priču, a 2014. je dobila 3. nagradu ''Stjepan Kranjčić'' za monodramu ''Feniks''.

Bruno Pavić, filmski redatelj i zamjenik ravnateljice. Rođen je 1988. u Zagrebu. Diplomirao je Film i Video i magistrirao na MA studiju Filma na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Za vrijeme studija sa svojim video radovima sudjelovao je na grupnim studentskim izložbama, te osvojio nagradu („Watching" u sklopu izložbe „Svijet Charlesa Dickensa"). 2014. godine imao je samostalnu izložbu video radova u  Labinu na Art koloniji. Uz eksperimentalnu video umjetnost, bavi se igranim i dokumentarnim filmom. Autor je filma diplomskog filma ''Vlog'' koji je konkurirao na Pulskom filmskom  festivalu 2014. i debitantskog dokumentarca ''Vertikala jednog grada'' koji se radi u produkciji Dramskog studija Ilirik.

Rubina Sarajlić, akademska glumica i dramska pedagoginja

Rade Perković, glumac, bivši intendant HNK Split

Suradnici:

prof. dr.sc. Vlatko Perković, dramaturg, teatrolog, književnik i redatelj, voditelj stručnih seminara.

Ivana Župa, akademska glumica

Senka Baruška, koreografkinja

Petar Buljević, prof., ravnatelj Centra za kulturu Omiš 

 

Croatian(HR)English (United Kingdom)
Podržite naše projekte donacijom na žiro račun 2330003-1100408467 (Splitska banka)

Prijave