Heritart radionice - prilika za profesionalno usavršavanje

    Pripreme za drugo izdanje Heritart festivala u srpnju 2019. su u tijeku, a partnerske organizacije uključene u projekt Heritart uskoro započinju i trening radionice. Praktični treninzi i njihovi zaključci postat će ključne točke za izradu dokumenta koji će služiti ne samo kako bi izvedbe festivala u Ostiji Antici i Saloni  bile osmišljene na optimalni način, nego i kao vodič dokazan u praksi za sve teatarske produkcije i kreativne udruge koje će u budućnosti odabrati baštinski lokalitet - zahtjevan za produkciju i zaštitu - kao mjesto za izvedbe koje će publika pamtiti.
Rad u radionicama projekta Heritart podijeljen je u tri osnovne cjeline: razvoj publike, temu koju će svojim znanjem poduprijeti rumunjski Nacionalni institut za istraživanja i trening u kulturi, umjetničku produkciju i dizajn svjetla na baštinskim lokalitetima koji će voditi Hrvatsko narodno kazalište Split, te institucionalne odnose koje će svojim iskustvom obraditi talijanski I Borghi.
Svaka radionica bit će podijeljena u devet modula čiji je cilj dijeljenje znanja, iskustava i vještina na području kreiranja uspješnih produkcija na arheološkim i drugim zaštićenim lokacijama koje će biti atraktivne za svu, napose mlađu publiku, koje će produkcijskim i svjetlosnim intervencijama istaknuti i uvećati vrijednost samog lokaliteta i koje će prepoznati i podržati nacionalne i lokalne institucije.
A dok se priprema drugi Heritart festival, donosimo vam video prvoga izdanja koje je okupilo kreativne snage triju partnera te stavilo baštinu u fokus stvorivši plesne predstave koje je, samo u Saloni pogledalo više od 900 gledatelja.

Vaš Heritart tim
 
Ukoliko je i Vaša organizacija zainteresirana za suradnju unutar mreže Heritart, sve dodatne informacije o tome zatražite kod voditeljice projekta za HNK Split Tanje Jadrešić (tjadresic@gmail.com).